HEALTH RECIPES

Sunde påskeæg

Påsken er slut desværre, men lysten til påskeæg er ikke helt forsvundet herhjemme. Jeg har derfor været i gang med at lave disse sunde og lækre påskeæg overtrukket med chokolade. De smager fantastisk og er perfekte til at stille sukkertrangen! Se opskriften længere nede, som er helt uden mel, sukker og smør.

påskeæg-sunde-marcipan

OPSKRIFT – Sunde påskeæg (10 stk.)

Marcipan: 200 g mandelmel, ½ tsk. vaniljepulver, 1½ hvide bæger pasteuriserede æggehvider, 1/4 tsk. stevia

Nougat: 200 g bagte hasselnødder, 6 dadler (uden sten), en knivspids stevia, evt. lidt mælk

Overtræk: 100 g mørk chokolade (minimum 70%), frysetørrede bær, hakkede mandler

Fremgangsmåde:

  • Marcipan: Kør alle ingredienserne sammen i en foodprocessor, og smag til med stevia. Tilsæt lidt mælk, hvis marcipanen er for tør.
  • Nougat: Tænd ovnen på 175 grader. Fordel hasselnødderne i et lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 min. Lad nødderne køle af.
  • Rengør foodprocessoren og kør alle nougat-ingredienser sammen i den. Tilsæt lidt mælk, hvis blandingen virker meget tør.
  • Form en lille kugle nougat, tryk marcipanen flad, og rul den uden om nougatkuglen. Tril ægget så overfladen bliver glat. Kom æggene i fryseren i minimum en time.
  • Smelt chokoladen over vandbad, og dyp æggene i den smeltede chokolade. Jeg dryssede dem med hakkede mandler og frysetørrede hindbær.

Follow on Bloglovin’ – Like on Facebook – Follow on Instagram

sunde-marcipan-kugler-dadeldadel-kugler-sunde-hjemmelavetRecipe inspired by MichelleKristensen.dk

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply