HEALTH

Projekt bikiniklar

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, hvilket betyder skønne dage på stranden og varme sommeraftener – enten her i Danmark (hvis vejret altså snart bliver bedre) eller under sydens sol. Jeg skal på ferie om lidt over en måned, og jeg må indrømme at min bikiniform ikke er helt i top, og det skal der altså gøres noget ved! Jeg har derfor igangsat projekt bikiniklar fra dags dato, og indtil jeg skal på ferie d. 6. juni – dvs. at jeg har fem uger til at smide de sidste overflødige kilo og blive strammet lidt op.

Gennem tiden har jeg gjort mig en del erfaringer hvad angår sund kost og motion – primært igennem min kæreste, som går rigtig meget op i træning og kost. Men med en lidt stresset og ustabil hverdag, hvor jeg pendler meget og kun overnatter hjemme 1-2 gange i ugen, bliver mine måltider ofte hurtige og usunde. Men det skal der laves om på! Det hele handler nemlig om planlægning, og fra nu af vil jeg hver søndag planlægge kost og træning til næste uge, så jeg er sikker på at overholde min plan.

Nedenfor har jeg lavet en række retningslinjer, som jeg skal overholde de næste fem uger:

1. Jeg skal have minimum 8 timers søvn

Jeg møder ofte kl. 5.30 på mit arbejde og tager tit toget til København kl. 5.00 om morgenen. Disse dage får jeg kun 5-6 timers søvn, da jeg har meget svært ved at sove allerede kl. 21-22. Men det må jeg blive bedre til! Søvn er nemlig en af de vigtigste faktorer, hvis man gerne vil tabe sig – man skal gerne have 8-9 timer hver nat. Hvis man ikke får nok søvn, kommer man nemmere til at spise for meget og trangen til sukkerholdige fødevarer bliver større. Derudover påvirker søvnmangel ens træning og muligheden for at restituere efter træningen. Det er derfor SUPER vigtigt at gå i seng til tiden!

2. Jeg skal dyrke motion 3-4 gange i ugen

Træning er vigtigt i kampen mod de overflødige kilo (surprise), og en af de mest effektive metoder er styrketræning. Dette skyldes at ens fedtforbrændende kapacitet og stofskifte øges når man opnår mere muskelmasse. Mere muskelmasse betyder altså, at man vil se slankere ud (samme vægt i muskelmasse fylder mindre end fedt), men man vil også forbrænde mere fedt, selv når man ser TV (-; SMART!

Jeg har altid været glad for at løbe og løb kommer uden tvivl til at være en fast del i mine træningspas. Hvis man løber om morgenen, før man har spist morgenmad, forbrænder man mere fedt end ellers. Kroppen henter nemlig en stor del af sin energi fra fedt, når man har sovet i 8 timer uden at have spist. Bare et lille tip.

3. Jeg skal spise meget protein og holde mig fra kulhydrater

Jeg er rigtig glad for mad – især søde sager. Kosten bliver derfor min største udfordring. Men min kæreste er også på en meget stram kostplan, så vi må hjælpe og motivere hinanden!

Når man træner meget, er det super vigtigt at spise nok protein for at give ens krop de byggesten, der skal til for at opbygge muskelmasse. Derudover skal man forsøge at undgå bearbejdede fødevarer og for mange kulhydrater, samt spise masser af kød, fisk, grøntsager, æg, nødder og frø. Hvis man spiser kød og grøntsager til alle ens måltider, vil man ikke blot give ens krop den fornødne mængde protein til at skabe muskelmasse med, men man vil også nære ens krop med fødevarer, som er fyldt med den bedst mulige ernæring.

4. Jeg skal drikke masser af vand! 

Det er videnskabeligt bevist, at mennesker, der drikker mere vand, taber mere fedt. Mange mennesker føler sult, når de faktisk bare er tørstige. Man kan altså forebygge overspisning, ved at sikre sig, at man får vand nok. Derudover reducerer man også mange antal kalorier, ved at drikke vand i stedet for juice, cola, kaffe osv.

Jeg drikker altid et stort glas vand sammen med mine vitaminpiller hver morgen. Derudover drikker jeg et stort glas vand til hvert måltid – og det er da en god start (-:

Har I nogle gode råd til vægttab?

Follow on Bloglovin’ – Like on Facebook – Follow on Instagram

Photo credit: Pinterest

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Anne Rosa
  juni 1, 2015 at 10:07 pm

  Hej Malene,

  Tjek evt. min blog ud. Der har jeg en del gode opskrifter og giver nogle fif.
  I næste uge starter jeg på detox, der kan du også følge med. Det får hvert fald alle mine cravings til at gå væk og jeg har en helt flad mave efter 🙂

  • Reply
   Malene Mandrup
   juni 2, 2015 at 3:24 pm

   Tak for tippet! Det vil jeg helt sikkert gøre 🙂

 • Reply
  Karina
  juni 2, 2015 at 2:35 pm

  Det lyder super godt med nogle retningslinjer 😉 Held og lykke 😉

  • Reply
   Malene Mandrup
   juni 2, 2015 at 3:22 pm

   Tusind tak! (-:

  Leave a Reply