RECIPES

Grilled chicken skewers

recipe-chicken-skewers

grilled-chicken-skewers-marinadechicken-skewers-vegetablesGrillmad smager fantastisk og hænger ifølge mig uløseligt sammen med den danske sommer. Forleden dag stod menuen på disse lækre grillspyd med marineret kylling og forskellige grøntsager. Grøntsagerne kan naturligvis varieres, alt efter hvad man har i køleskabet – prøv f.eks. også med cherrytomater, champignon, aubergine eller squash. Som tilbehør fik vi en lækker salat med avocado, tomat og feta. Super sundt og super lækkert! Derudover tog det ikke lang tid at lave og er derfor oplagt som sund hverdagsmad på de travle dage.

OPSKRIFT – Grillede kyllingespyd med grøntsager (4 personer):
Spyd: 800g kyllingebryst, 2 store peberfrugter (jeg brugte en rød og en gul), 2 store rødløg, frisk koriander til servering

Marinade: 2 spsk. rapsolie, saft fra 1 stor lime (køb et par stykker mere til servering), 1 spsk. chilipulver, 1 1/2 tsk. stødt spidskommen, 1 fed hvidløg (hakket), 1 jalapeño (hakket, fjern kernerne), 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde: 

  1. Skær kyllingen i små firkantede stykker og anbring dem i en frysepose.
  2. Bland alle ingredienser til marinaden sammen i en lille skål og hæld den ned i fryseposen sammen med kyllingen.
  3. Opbevar kyllingen i en skål og stil den i køleskabet i 30 minutter eller natten over.
  4. Skær peberfrugterne og rødløgene i firkantede stykker og anbring dem skiftevis med den marinerede kylling på dine spyd.
  5. Steg spydende på grillen indtil kyllingen er fuldstændig stegt (omkring 6-8 minutter). Husk at vende spydende et par gange undervejs.
  6. Tag spydende af grillen og anret dem på en tallerken med frisk koriander og frisk limejuice.

Husk også at tjekke min lækre opskrift på æggemuffins med bacon og grøntsager ud HER og min opskrift på spinatvafler med laks og avocado ud HER. Bon appétit! (-;

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Grilled food tastes amazing and is often connected with the danish summer. The other day I made these grilled chicken skewers with vegetables – super healthy and delicious! The perfect everyday recipe.

RECIPE – Chicken skewers with vegetables (4 servings):
Skewers: 800g chicken breasts, 2 large bell peppers (I used a red one and a yellow one), 2 large red onions, fresh cilantro for serving

Marinade: 2 tbsp. canola oil, juice of 1 large lime (buy extra for serving), 1 tbsp. chili powder, 1 1/2 tsp ground cumin, 1 clove garlic (chopped), 1 jalapeño (chopped, remove seeds), 1/2 tsp salt

Method:

  1. Cut the chicken into bite-sized pieces and place it in a food freezer bag.
  2. Whisk together all ingredients for the marinade in a small bowl and pour it over the chicken. 
  3. Store the chicken in a big bowl and put it in the fridge for 30 minutes or overnight. 
  4. Cut the bell peppers and onion into squares and thread onto skewers with the marinated chicken pieces, alternating the chicken with the vegetables.
  5. Place skewers on the grill and let cook until the chicken is fully cooked (about 6 to 8 minutes). Remember to turn the chicken once or twice throughout.
  6. Remove the chicken skewers to a serving plate and sprinkle with cilantro and lime juice. Bon appétit! (-;

Remember to check out my delicious recipe for breakfast muffins with bacon and vegetables HERE and my recipe for spinach waffles with salmon and avodaco HEREBon appétit! (-;

Follow on Bloglovin’ – Like on Facebook – Follow on Instagram


grilled-chicken-skewers-vegetableschicken-skewers-lime

You Might Also Like

No Comments

  • Reply
    Maia
    august 17, 2015 at 6:05 pm

    Wow, det ser SÅ lækkert ud! :heart_eyes:

    • Reply
      Malene Mandrup
      august 17, 2015 at 7:24 pm

      De kan også kun anbefales Maia! 😛

    Leave a Reply